Категории

Престани да тагуваш по некој кој не се грижи како се чувствуваш – Заслужуваш подобро од тоа!

Дишете само кога ќе се откажете од она што другите ќе го кажат. Кога едноставно ќе кажете, не ми е гајле! Ќе се свртиш и ќе си одиш по својот пат. И по некое време сфаќате дека ништо не сте изгубиле. Вдишувате и сфаќате колку време сте потрошиле на нешто сосема неважно. Флертување со некој кој воопшто не се грижел за вас. Нити те хранеле, нити ти ги плаќале сметките, нити ти ги решавале проблемите на твоето постоење. Па зошто му придавате толку големо значење на нивното мислење?

Една работа треба да ја разберете ако сакате да си го олесните животот. Не очекувајте многу од другите да ве почитуваат и сакаат. Тоа прво треба да си го дадете сами на себеси. Подигнете ја вашата цена во своите очи. Поставете си приоритети. И ќе видите како работите ќе почнат да се менуваат. И во односите со другите. Кога ќе сфатите дека вашето мислење е важно, мислењето на другите ќе ви стане неважно. Ќе ја живеете приказната што сами ќе си ја напишете, со оние што самите сте ги додале во неа. На начин што сте го одредиле самите вие, и ќе дишите со полни бели дробови.