Категории

Претставување на производот од стартапот!

Фазата на лансирање на производот или услугата е голема пресвртница за стартапите.

Еве што треба да земете предвид:

  • Направете истражување и разгледајте ја таргет групата пред да го лансирате производот.
  • Организирајте настани и вебинари и генерирајте возбуда и очекување за новиот производ преку реклама на социјалните мрежи.
  • Јасно објаснете го производот и како истиот би решил нечиј проблем.
  • Изберете дата на којашто би го лансирале производот и со којашто би имале доволно време за крајните подготовки.
Прегледи:
102
Објавено на:
27.09.2023