Категории

Приказна како од филм: Им потонал бродот и завршиле на пуст остров, а погледнете како се спасиле

Тројца морнари биле принудени да пливаат две милји до најблискиот пуст остров откако нивнот мал брод бил поклопен од огромни бранови. 

32FFB99F00000578-3531464-image-a-11_1460212164985

На ненаселениот остров биле три дена, а се спасиле откако напишале HELP со палмови лисја на плажата, што за нивна среќа било забележано од екипажот морнарица P-8, кои работат на Misawa воздухопловната база во Јапонија. Откако било пријавено дека нивниот брод е исчезнат, внимателно се пребарувало, а ова се драматичните фотографии кои го покажуваат моментот кога биле пронајдени на  островот Fanadik, еден од повеќе од 600 острови во Микронезија.

32FFB98F00000578-3531464-image-a-13_1460212190780  32FFB99800000578-3531464-image-a-12_1460212180051 32FFC9C900000578-3531464-image-a-1_1460212032593  3300A01100000578-3531464-image-a-20_146021874009132FFDABC00000578-3531464-image-a-19_1460212851155

Прегледи:
1007
Објавено на:
09.04.2016