Категории

Приказна која ги топи и најтврдите срца – Последната желба на дедо на смртна постела ги остави болничарите без зборови

После тешка борба со ракот, Дени Роланд сакаше да го помине времето со својата болна сопруга.

Желбата на еден Австралиец, Дени Роланд од Квинсленд, беше да ги помине последните часови од својот живот како што вети на свадбата – заљубен и со неговата сопруга, сè додека смртта не ги раздели.

Имено, на смртно болниот човек кој не ја видел својата сопруга со месеци, неговата последна желба се исполнила кога медицинските сестри го однеле во нејзиниот дом за стари лица за последна посета на неговата сопруга. Дека Дени Роланд бил префрлен во болница во последните денови од животот поради борба со рак, кога болничарите го слушнале како зборува за неговата сопруга Ширли Роланд. Дени, кој долго време се бореше со рак, планираше последните денови да ги помине дома со семејството.

Според вработените во болницата во Квинсленд, Дани имал телефонски повик со сопругата пред неколку месеци, што воедно би бил и неговиот последен контакт со љубовта на неговиот живот.

Болничарите ја исполниле својата последна желба
– Кон крајот на битката со ракот, храбриот Дени се тешеше од фактот дека заминуваше под неговите услови – во својата куќа во Торбанли и опкружен со семејството. Сепак, недостасуваше еден детал, неговата сопруга Ширли во меѓувреме беше префрлена во блискиот дом за стари лица – објасниле лекарите на болницата во Квинсленд.

Кога слушнале за неговата последна желба, болничарите Алан, Саманта и Џошуа решиле да и помогнат на парот повторно да се сретне за последното збогум. Кога стигнале до старечкиот дом, Дени бил однесен во една соба да ја види Ширли. Двојката, и двајцата во болнички кревети, го поминале времето држејќи се за раце. Неколку дена подоцна, Дани воздивна за последно, утешен со сеќавањето дека ја држеше за рака и вети дека неговата љубов ќе трае вечно.

Прегледи:
56
Објавено на:
16.07.2021