Категории

Приказната за индијананските сандали која до ден-денес одекнува во светот

Колку малку било потребно за да се постигне еднаков, дури и подобар ефект!
Требало само да има смисла за некои вредности.

Во време кога тие сè уште оделе боси, некој голем индијански началник страдал многу кога требал да оди по остриот терен на карпестата област каде што живело неговото племе. После многу размислувања, тој свечено заклучил дека неговите воини мора да уловат што повеќе бизони за да ја покријат целата област со крзното на овие животни. Кога веќе не можел да ги менува стапалата, барем да го сменел теренот по кој гази, дури и по цена да го искорени целиот вид американски бизони.
Луѓето биле шокирани и група воини отишле кај еден стар и мудар племенски водач и побарале совет.
Тој предложил: „Советувајте го поглаварот да исече две парчиња кожа од едниот фатен бивол и да ги завитка нозете околу нив. Каде и да шета, ќе му биде пријатно и нема да чувствува болка “. И така, биле создадени обувките познати како индиски сандали.

Колку малку било потребно за да се постигне еднаков, дури и подобар ефект!
Требало само да има смисла за некои вредности.