Приколка направена во целост од LEGO коцки

Оваа уникатна приколка поради својот единствен дизајн влезе во Гинисовата книга на рекорди.

За изработката на оваа приколка биле потребни 215.158 LEGO коцки, а во процесот учествувале тим од 12 професионални LEGO експерти.

Тие поминале дури 12 недели и повеќе од 1.000 часа за да ја направат единствената приколка во природна големина, во целост изработена од LEGO коцки.

Екипата со изработката на оваа приколка го сруши претходниот рекорд за најголема приколка направена од пластични коцки.

1601211733mn

И не само што изгледа потполно реално, оваа приколка во целост е функционална, има вода, електрично осветлување, прибор за во кујна и… прилично неудобен кревет.

1601211735mn  1601211737mn  1601211738mn  1601211739mn  16012117311mn  
Коментари

[fbcomments]