Категории

Природата на стартапите

Терминот стартап првпат настанал во 1970-тите и првично бил асоциран со ново настанати комапнии во технолошкиот сектор. 

Стартапите обично се основани од претприемачи коишто имаат иновативни идеи и сакаат да создадат нешто ново на пазарот.

Стартапите се ризични потфати, сепак неуспесите доведуваат до големо знаење и искуства за идните напори.

Како што стартапите растат, растат и можностите за вработување и се стимулира економски раст.

Прегледи:
37
Категории:
Стартап
Објавено на:
18.05.2023