Категории

Природно и ефикасно: Како да ги избелите забите со помош на кора од банана

Тајната за совршена насмевка се крие во вашата кујна …

 

Познато е дека белењето на забите од страна на стоматолозите не е најевтина и најбезбедна постапка бидејќи се во прашање хемикалии и затоа емајлот на забите ќе биде првиот што ќе страда во овој процес.

 

Затоа ви препорачуваме да се свртите кон природните процеси и да ги отстраните дамките од вашата насмевка.

 

Сè што ви треба е кора од банана, четка и паста за заби.

 

Истријте ги забите со внатрешноста од кората од банана. Почекајте 10 минути, а потоа убаво измијте ги забите со четка и паста.

 

Повторете го овој процес секој ден во наредните 2 недели.

 

Зошто е ефикасна оваа постапка: Магнезиум, манган, калиум се минерали кои се наоѓаат во лушпата од банана и тие се природни средства за отстранување на дамки на забите.

 

Ќе имате бели заби без употреба на тешки хемикалии и трошење пари. Звучи одлично, нели?