Категории

Привлечете изобилство во својот живот – Тајната е во 3-те закони

Според експертите, енергијата на парите не е ниту позитивна ниту негативна – таа е неутрална. Само кога почнуваме да ја користиме оваа енергија за наши цели, кога ја активираме со помош на нашите мисли и чувства, таа добива одредени квалитети.

Проблемот со недостаток на финансиски средства може да биде негативен став кон парите и неповолни ограничувачки верувања што ги стекнавме како деца. Парите нема да влезат во нашите животи ако постојано имаме неповолен став кон нив – доаѓаат кога очекуваме, се надеваме и веруваме и ќе ги имаме. Постојаниот фокус на долгови, недостаток на пари и жалење, ја отфрла енергијата на изобилство, бидејќи на овој начин велиме – Мојата состојба е дефинитивно, одбивам промена.

Ова не значи дека треба само да ги сакаме парите и да бидеме материјалисти. Напротив, треба да ги почитуваме и цениме парите, а за да имаме доволно од нив и колку што сакаме, мора да направиме некои внатрешни промени, во нашиот ум и срце. Во законот за привлекување постои закон за повикување на изобилство – постојат 3 закони за привлекување енергија на пари!

1. „Тренирајте го вашето внимание“

Првиот закон за енергијата на парите вели: „Енергијата на изобилството ги слуша вашите мисли.“ Она на што се фокусирате е многу важно за енергијата воопшто. Тоа зависи од нашето внимание, од концентрацијата, која енергија – сиромаштија или богатство – ја привлекуваме во нашите животи. Воспоставете контрола над мислите и желбите. Управувањето со вниманието е еден вид „образование“ на психата. Негувањето внимание е многу важна алка за привлекување пари. Слободно размислете и сонувајте за пари, фокусирајте се на енергијата на парите. Замислете ја енергијата на просперитетот без срам и срам! Погрешниот став кон парите предизвикува алчност, кражба, сиромаштија, а позитивниот и здрав став привлекува радост и изобилство.

2. “Се што испраќаме ќе ни се врати”

Вториот закон за енергија на парите е следниот: „Секоја порака што ќе ја испратам ќе ми се врати.“ Во пракса, ова значи дека го активирам објектот на кој е фокусирано моето внимание, како магнет кој привлекува взаемно внимание. Вниманието делува како лупа што ги фокусира зраците во еден момент. За да привлечете пари, мора да станете нешто како магнет за тоа; треба да го свртите неговото „внимание“ кон себе.

3. „Подари во радост, прими во радост“

Третиот закон за енергијата на парите вели: „Не можете да бидете во состојба на должник.“ Па, ако сте позајмиле пари, вратете ги со задоволство. Секој што плаќа долг (и плаќа сметки – за стан, комуникации, комунални услуги, итн.) Со задоволство, без грешка, ќе стане побогат: енергијата на радоста ќе ја привлече енергијата на парите. Принципот „дај во радост да примаш во радост“ е принципот на работа со енергија на парите.

Прегледи:
250
Објавено на:
14.09.2021