Привлекува успех, здравје и благосостојба: Кога ќе го внесете овој предмет во куќата, среќата конечно ќе затропа на вашата врата!

Експертите на Фенг Шуи тврдат дека секој треба да го има овој предмет во својот дом

Милиони луѓе ширум светот веруваат во правилата на фенг шуи, а многумина ги искусиле придобивките што ги носат овие правила за распоредување на предметите.

Според ова верување, фигурата на слон е симбол на среќа и успех. Личноста која ја внесе оваа фигура во куќата ќе доживее голем успех на сите полиња.

 Еве каде треба да стои овој украс?

Слон во близина на влезната врата привлекува среќа и сила за домаќините, додека слон во дворот ја штити куќата од негативните влијанија однадвор.

Фигурата на слон во спалната соба ја претставува љубовта меѓу двајца и го чува бракот, додека фугирата на мајка слон со младенче го зачувува добриот однос на родителите со децата.

Паровите кои сакаат бебе треба да стават слон во спалната соба, но не заборавајте и еден во детската соба за креативност и знаење.

За да привлечете пари и успех на работа, ставете фигура на слон со жаба или мајмун на врвот во северниот дел од куќата. Слон со подигната зурла значи успех, а со спуштена долговечност.
Коментари

[fbcomments]