Категории

Пролет во дворот: 12 идеи за креативни вертикални градини

Зеленилото и цвеќињата се нешто кое секогаш дава доза на свежина и позитивност независно каде ќе ги сместите.

Вертикалните градини се одличен начин да додадете зеленило во домот и од истото да направите мало ремек-дело со кое вашиот дом ќе добие личен печат.

Следните идеи ќе ви покажат што сè можете да искористите за вашите вертикални градини и како истите да ги претворите во мал рај каде ќе можете да се отпуштите после напорниот работен ден.

1. Саксии закачени на ограда

prolet-vo-dvorot-9-idei-za-kreativni-vertikalni-gradini-01

2. Оживејте ги дрвените палети

prolet-vo-dvorot-9-idei-za-kreativni-vertikalni-gradini-02

 

3. Рециклирајте го стариот дрвен прозорец

prolet-vo-dvorot-9-idei-za-kreativni-vertikalni-gradini-03

4. Повеќе паралелни полици

prolet-vo-dvorot-9-idei-za-kreativni-vertikalni-gradini-04

5. Пренаменете ја старата рамка во саксија за скуленти

prolet-vo-dvorot-9-idei-za-kreativni-vertikalni-gradini-05

6. Минималистички држач за саксии

prolet-vo-dvorot-9-idei-za-kreativni-vertikalni-gradini-06

1 2

Прегледи:
2428
Објавено на:
19.04.2016