Категории

Пронајдете ги луѓето и местата што прават да се чувствувате како дома

Пронајдете ги луѓето и местата што прават да се чувствувате како дома.

Пронајдете ги оние кои се грижат за вашата душа и прават да се чувствувате како да можете да бидете она што сте околу нив. Пронајдете ги оние што ве осветлуваат одвнатре и ве охрабруваат да бидете вие. Пронајдете ги местата каде што се чувствувате мирно, места кои би можеле да ги поминете засекогаш талкајќи и истражувајќи.

Пронајдете места што ве тераат да сакате да видите уште повеќе од светот и оние што ве прават среќни што сте живи. И кога и да пронајдете некое од овие луѓе или места, држете ги цврсто. Кажете им на оние луѓе што ги сакате постојано.

Посетете ги тие места колку што можете. Никогаш не ги пуштајте тие луѓе или места затоа што кога ќе најдете мир и љубов и радост на овој свет, вреди повеќе од злато. Токму таму треба да бидете.

Прегледи:
132
Објавено на:
04.04.2021