Категории

Пронајдете ја целта на вашиот живот и следете ја со цело срце

Кога ќе поставите цел – ќе се борите да ја постигнете, ако не поставите цел – ќе се борите да жалите за нешто што можело да биде.  Не дозволувајте овие нерви да страдаат од луѓе чија единствена цел е да испровоцираат други, кои без никаков срам упаѓаат во туѓи животи затоа што немаат што да прават на свој начин, затоа ги угнетуваат и малтретираат сите околу нив. Зачувајте го вашиот мир! Тие имаат некаква чудна жед за туѓите соништа на другите луѓе затоа што не ги реализирале своите, па затоа ќе се насочуваат кон туѓите и нема да им дозволат да ги реализираат своите.

Тоа се луѓе кои мислат едно, кажуваат друго и прават трето, а тоа е нешто сосема природно и нормално за нив. Не дозволувајте да страдте поради луѓе кои не можат да сонуваат и да гледаат во соништата на другите луѓе, тие се луѓе кои не ја гледаат магијата на убавиот момент, но гледаат на светот како на црна дупка и постојано им ја објавуваат на сите.

Не дозволувајте крајот на овие луѓе да ви протече живот затоа што еден ден ќе се запрашате зошто немаше вистински живот сите тие години, но се согласивте на помалку од она што го сакате и заслужувате, бидејќи таквите луѓе ве навикнале на сè што е далеку од сè што е убаво и вредно. Не се вознемирувај, заобиколи ги! Слободата е чудесен подарок, слобода да изберете сами кој ќе биде вашиот пат, кои ќе бидат вашите придружници и каде ќе биде вашата цел. Сите оние кои ќе се обидат да ве спречат, свртат назад, не заслужуваат да ги задржите во вашите мисли.

Пронајдете ја целта на вашиот живот и следете ја со целото срце. Научете да го цените вашето време затоа што ќе сфатите дека најголемите крадци на нашето време не се луѓе кои ви ги земаат работите, туку оние кои го трошат вашето време бесмислено. Кога ќе поставите цел – ќе се борите да ја постигнете, ако не поставите цел – ќе се борите да жалите за нешто што можело да биде. Луѓето кои имаат јасна и конкретна цел пред себе помалку размислуваат за луѓето кои ги напаѓаат од страната на патот и се одговорни за сето тоа. Сфатете дека нема големи колосални одлуки што го менуваат животот, едноставно само им се спротивставувате на мислите и луѓето кои ве одвлекуваат од тој подобар живот секој ден.

Прегледи:
185
Објавено на:
08.07.2022