Категории

Прошетајте низ најголемиот цветен парк во Европа: Повеќе од 7 милиони цветови мамат со опојниот мирис!

Добредојдовте во најголемиот цветен парк во Европа! Пред точно седумдесет години, во 1949. година, во Холандија е отворен најголемиот парк за цвеќе, под називот Кеукенхоф (Градината на Европа).

До ден денес на овие простори не е отворен ниеден поголем парк, па Градината на Европа гордо ја носи титулата најголем цветен парк на нашиот континент.

На 32 хектари земја колку што зазема паркот, цветаат дури 7 милиони цветови од различни видови и бои. Погледнете како изгледа овој магичен парк во галеријата и уживајте во глетката!