Категории

Прво мора да научите да се сакате самите себеси пред да можете да сакате некој друг

Затоа што на крајот од денот, единствената личност која е загарантирана во вашиот живот сте само – самите вие. 

Помогнете им на другите. Бидете добар пријател и погрижете се да бидете љубезни во вашето семејство. Бидете несебични, а не себични. Сакајте како никогаш порано не сте виделе болка. И, ако не најдете сила да го сторите тоа, само проверете дали сте пронашле доволно љубов кон себеси. Вие сте толку силни драги мои. Поминавте многу и излеговте на победничкиот крај. Светот се обиде да ве скрши, но вие никогаш не сте дозволиле тоа. Бидете благодарни за вашето минато, затоа што денес тоа ве прави подобра личност.

Не секој што го среќавате има за цел да остане засекогаш покрај вас. Луѓето ќе ве напуштат. Но и сто така и вие ќе оставите други. Луѓето ќе ве разочараат и сè што можете да направите е да научите да ги цените за тоа што ве научиле. Заблагодарете им се на луѓето што останале. Пополнете ги местата на оние што заминале.

Уште поважно, благодатно испуштете ги работите и луѓето што не се наменети за вас. Прифатете ги работите какви што се. Бидете благодарни на себеси што не сте се откажале и сте толку силни. Вие ги инспирирате другите и ги кревате нагоре. Останете силен. Стојте исправени. Бидете поубави од кога било. Натерајте ги да се запрашаат како го правите тоа. Знаете дека го заслужувате светот, сега одете и земете го.

Прегледи:
62
Објавено на:
17.06.2021