Категории

Психички здравата личност може да ја препознаете по ова: Доволен е само еден знак!

Сигурните и стабилните личности зборуваат вака

Една од главните карактеристики на здравата, стабилна личност е способноста да зборува и да дејствуваат директно. Без лажна скромност, без навестување и нејаснотии – веднаш и директно.

Од друга страна, нестабилната и несигурната личност е принудена да  манипулира, да лаже и затајува.

Ова набудување може да се искористи и како детектор за сопствените слабости и тренирање на менталната стабилност.

Секој пат кога ќе ве исплаши директниот пат кон некоја цел, размислете за тоа која болна точка ве спречува да делувате. А, потоа соберете храброст и преземете ризик. Играјте отворено.

Зборувајте јасно, постапувајте разумно!

Прегледи:
747
Објавено на:
11.02.2020