Категории

Психолошки тест: Откријте колку сте харизматични

Харизмата нема никаква врска со убавината, физичкиот изглед или возраста. Тоа е нешто што одредени луѓе го поседуваат, а им избива од секоја нивна пора, поглед и движење, а најмногу има врска со односот кон себе и самодовербата. Дали сте харизматична личност? Направете го тестот и дознајте!

1. Дали често добивате комплименти на сметка на изгледот?
А) Никогаш
Б) Понекогаш
В) Најчесто

2. Пред да ги покажете некому вашите слики, изберете ги најдобрите и отстранете ги полошите?
А) Никогаш
Б) Понекогаш
В) Најчесто

3. Дали се непотребни производите против стареење?
А) Не се согласувам
Б) Понекогаш не е лошо да ги применувате
В) Ги користам редовно

4. Дали често сакате да го корегирате вашето тело?
А) Никогаш
Б) Можеби би можел
В) Веќе имав две интервенции

5. Дали избирате облека што ја истакнува вашата фигура?
А) Не.
Б) Понекогаш
В) Најчесто

6. Дали им се извинувате на другите дури и кога тоа не е потребно?
А) Само работете
Б) Понекогаш
В) Секогаш

7. Дали обично го набљудувате својот одраз на излогот?
А) Никогаш
Б) Понекогаш
В) Секогаш

8. Дали ви е тешко да му пријдете на странец?
А) Никогаш
Б) Понекогаш
В) Тоа отсекогаш ми било проблем

9. Дали уживате во туѓите ставови?
А) Не.
Б) Понекогаш
В) Секогаш

10. Не им верувате на туѓите комплименти?
А) Напротив
Б) Делумно
В) Точно

11. Ботоксот не доаѓа предвид во вашиот случај?
А) Неточно
Б) Делумно
В) Точно

12. Дали често сте на диета?
А) Никогаш
Б) Понекогаш
В) Постојано

Повеќето договори според А

Самоуверени
Вашата самодоверба е навистина за восхит. Навикнати сте да привлекувате луѓе и да добивате комплименти. И најдобро од сè, не треба воопшто да работите. Можеби тоа е вашата тајна – вашата искреност. Самодовербата е предуслов за сечија харизма. Автентичните и самоуверени луѓе се секогаш привлечни, особено за спротивниот пол. Затоа, останете верни на себе!
СОВЕТ: Уживајте во впечатокот што го оставате кај другите, но знајте дека давањето комплименти е подеднакво пријатно како и нивното примање. Останете отворени за критики бидејќи тоа е единствениот начин да продолжите да се развивате.

Повеќето одговори под Б

Задоволни од себе
Се чувствувате добро во вашата кожа во секое време. Секако дека имате и мали мани, но комплексите ви се целосна непозната. Она во што сте сигурни е вашиот говор на телото, кој е секогаш на место. Единственото нешто што може да ја намали вашата брилијантност е тоа што вашата одлична изведба понекогаш ги претвора сите други во статисти.
СОВЕТ: Заразете ги другите со вашиот доживотен лет. Имате толку многу убавини во себе што можете да ги споделите со другите – и тоа нема никаква цена!

Повеќето одговори под В

Самокритични
Ако вашите пријатели некако успеат да ве убедат да одите заедно во сауна, сигурно ќе се завиткате во огромна крпа. Ваше право е да го криете вашето тело од љубопитните очи. Срамота би било само ако се срамите од него. Ова им се случува на многу жени: секоја друга личност дури би била подготвена да подлежи на естетска хирургија. А притоа, речиси сите сме непотребно оптоварени со постојана самокритика.
СОВЕТ: Откријте ја вашата сензуалност! Почувствувајте го вашето тело, наместо само да го гледате со строги очи. Користете лосион почесто од вообичаено и осмелете се да одите на часови по модерно, па дури и стомачен танц.

Прегледи:
198
Објавено на:
15.01.2022