Категории

Психолошки вежби кои докажано ја зголемуваат СРЕЌАТА за една недела

Постојат докажани психолошки вежби кои неверојатно го зголемуваат чувството на среќа, го враќаат оптимизмот и го менуваат вашиот начин на размислување! Важно е да ги правите секој ден и по некое време навистина да забележите напредок во вашиот живот и мисли.

Три специфични психолошки вежби го зголемуваат чувството на среќа, даваат резултати за само една недела. Обавезно вежбајте ги сите три вежби и ќе забележите како се менува вашиот начин на размислување, а потоа и вашите постапки. Подгответе тетратка и запишете ги овие вежби пред да легнете.

Три психолошки вежби за кои е докажано дека ја зголемуваат среќата за само една недела:

1. Три благослови:

– Запишете три убави работи што ви се случија денес и зошто се случи секоја од нив.
– Размислете за позитивните ефекти што овие три работи ги имаа врз вас. Како би ви поминал денот ако не се случат?
– Помислете на три стратегии за да можете да продолжите да живеете во состојба на благодарност и за да продолжите да манифестирате поголема позитивност.
– Запишувајте секогаш кога ќе ви се случи нешто добро, или кога ќе преземете нешто за да ја направите ситуацијата добра.

2. Список на благодарноста:

– Размислете кој направи нешто љубезно за вас без да му заблагодарите.
– Во е-пошта или порака до таа личност, напишете што таа направи за вас и како тоа влијаеше на вас.
– Напишете го текстот и препишете го неколку пати. Нека овие зборови имаат моќна енергија.
– Бидете креативни и напишете го тоа писмо рачно.
– Запознајте ја таа личност во живо и прочитајте им писмо.

3. Енергија во нова форма:

– Напиши десет до дваесет и пет од твоите доблести.
– Размислете и запишете како веќе ги користите тие доблести.
– Размислете како можете да ги користите уште повеќе секој ден.
– Ветете си дека оваа недела ќе ги искористите своите сили и доблести на овој нов начин.
– Земете мала тетратка со вас и запишете ја секогаш кога правите нешто позитивно што дополнително ги зајакнува вашите доблести.

Прегледи:
67
Објавено на:
23.07.2021