Психолозите откриваат: 4 работи што докажуваат дека вашиот сопруг повеќе не ве сака

Жените често имаат нереална слика за себе и го оправдуваат однесувањето на својот партнер, но не и недостатокот на љубов.

Психологот Ана Василенко е убедена дека специфичното однесување на мажите преставува „ѕвоно“, кое вели дека нема повеќе љубов во вашиот брак.

„Мажите, како по правило, не знаат да си играат со емоциите и не сакаат да глумат. Тие или сакаат, или не. Покрај тоа, кога љубовта згаснува, нивното однесување веднаш се менува “, тврди психологот.

 

Тој не размислува за вашите чувства

Маж кој ја сака својата сопруга ќе се обиде да создаде заеднички живот полн со љубов, така што неговата сакана сопруга ќе се чувствува што е можно поудобно. Се разбира, мажите не го прават секогаш ова, особено кога љубовта згаснува. Мажот не знае да ги прочита вашите мисли, но заљубениот маж ќе се обиде да ве направи среќна жена и нема да прави работи што прават да се чувствувате непријатно.

 

Тој не сака да поминува време со вас

Заљубените луѓе сакаат да поминуваат време заедно. Се разбира, не 100% од времето, но тие сакаат да бидат заедно и да поминат квалитетно време. Кога некој бега од вас, време е да размислите. Во љубовта, луѓето сакаат да пијат кафе заедно или да гледаат филм, а понекогаш и само едноставно да молчат заедно. Ако вашиот сопруг избегнува да поминува време со вас, ова е јасен знак дека тој не ве сака доволно.

 

Штеди кога станува збор за подароци за вас

За мажите нормално е да трошат пари и да купуваат подароци за својата сопруга. На овој начин, тие го покажуваат својот став и допридонесуваат за врската. Ова не значи дека треба да го третирате како банкомат или да верувате дека купувањето подарок е задолжително. Тоа значи само дека мажот инвестира во онаа што ја сака, како кога жената сака да направи вкусна вечера за својот маж.

Мажот треба да и обезбеди на својата сопруга грижа, заштита и пари. Ако тој штеди на вас, има две опции: или не ве сака доволно или е алчен.
Коментари

[fbcomments]