Категории

Растенија кои никако не треба да ги чувате во вашиот дом – Привлекуваат негативна енергија

Иако се многу украсни и го разубавуваат просторот, тие не треба да се наоѓаат во вашиот дом, а особено не во спалната соба. Овие растенија имаат негативен ефект врз луѓето и животните и привлекуваат лоша енергија..

 • Монстера
 • Златен ползавец
 • Зелен крин
 • Папрат
 • Орхидеи
 • Хибискус
 • Шефлер
 • Туја
 • Сансевиериј

Од друга страна, постојат растенија кои привлекуваат благосостојба. Ако сакате вашиот дом да тече позитивна енергија, набавете едно од овие растенија:

 • Здравец
 • Поинсет
 • Калисија
 • Виолетова затворена просторија
 • Кактус
 • Традескантија (зебра риба)
 • Амарилис
 • Алое вера
 • Красула (дрво на пари)
 • Фикус
 • Собна калинка