Категории

РЕКОРД: Изел 72 хот-дога за 10 минути (ВИДЕО)

Калифорниец го урнал својот „рекорд”, со тоа што изедл 72 хотдога во годинашниот натпревар за американскиот Ден на независноста, што се одржал на панаѓур на Кони Ајленд во Њујорк.

Џои Чеснат ги изел 72-та хотдога за 10 минути. Така тој повторно е победник, со тоа што го изедначил својот лански рекорд. Тоа е вкупно десетта победа на Чеснат, и поради тоа беше удостоен со специјалниот шампионски „сенф појас”.

Второ и третопласираниот изеле „само“ 62, односно 41 хотдог.

Ова натпреварување натпревар за првпат се одржало во 1916 година, и оттоггаш наваму, традиционално се одржува во Њујорк.

Извор : Вистина.мк

Прегледи:
71
Објавено на:
10.07.2017