Категории

Ретко промотивно видео за туризмот на Македонија од далечната 1975 година

Ретко промотивно видео за Македонија од далечната 1975 година, во кое се прикажува најјужната Југословенска Република.

Видеото е изработено од Југословенската национална туристичка канцеларија и дава приказ за едно друго време, кое буди носталгија кај многумина. Во видеото се гледа Скопје, после земјотресот, Охрид и неговата природна убавина, необична архитектура и бројните цркви.

 

Прегледи:
219
Категории:
Видео · Секојдневие
Објавено на:
14.06.2016