Ретки фотографии од познатите личности од педесеттите и шеесеттите години во Венеција

Овие слики доаѓаат од една од најголемите фотографски архиви во Европа, „Cameraphoto“ студиото во Венеција. Во архивата се чуваат 320.000 негативи кои претставуваат вистинско културно богатство во градот на вода.

Сета оваа свежина треба да биде зачувана и предадена на идните генерации. Со цел да се спасат оригиналните негативи на овие фотографии, сопственикот на архивата започнал кампања. Целта на оваа кампања е да се соберат доволно средства за да се дигитализираат оригиналните фотографии и да се добијат копии од сликите во висока резолуција.

Пол Њуман

Софиа Лорен

Пол Њуман

Брижит Бардо

Салвадор Дали

Џејн Фонда

Кирк Даглас

Чет Бејкер

Мик Џегер

Шон Конери

Пабло Пикасо

Волт Дизни

Роџер Мур

Брижит Бардо

Тото
Коментари

коментари