Категории

Ретко и необично пријателство – Мачка и видра се неразделни пријатели

Иако овие не се вообичаени, видрите исто така можат да бидат прекрасни миленичиња. Симпатичните видра се дистрибуирани низ целиот свет, а тие се членови на семејството „Mustelidae“, кое вклучува и цицачи како ласици, порове и јазовец.

Имаат многу брз метаболизам, главно се хранат со риби, жаби и ракчиња, а некои видри, исто така, се усовршиле во отворање на лушпи. Азиските видра, друштвени животни кои сакаат да играат и поминуваат повеќе време на копно отколку другите видра, најчесто се земаат како домашни миленици.
Сигурно еден од најпознатите е видрата Сакура, која на Инстаграм ја следат повеќе од 60.000 луѓе.

Сопственичката Мако вели дека оваа симпатична видра е во неговиот дом од 2018 година, но дека дури по две години сфатила дека многу повеќе ќе ужива доколку се спријатели со мачката Мохи. Следеше прегратка и сон. Можеби им требаше малку повеќе време да си веруваат, но сега нивната врска е нераскинлива. Сакура ужива во пливање, јадење, дружење и неисцрпно играње со својата најдобра пријателка, мачката Мохи.

Стотици лајкови редовно ги собираат своите фотографии и видеа на кои играат, се гушкаат или спијат.

Прегледи:
48
Објавено на:
30.08.2021