Ретро еротика

Џил Елвгрен (1914-1980) е култен уметник од средината на минатиот век кој останал запаметен во историјата на поп културата со неговите легендарни постери и пин-ап календари. Овој Американец е познат по тоа што се залагал неговите убави сосетки да позираат во пикантни пози пред објективот на неговиот фотоапарат. После фотосесиите, тој ги обработувал фотографиите толку драстично, давајќи им лесен карикатурен изглед со што тие немале ништо слично со оригиналот. И сето ова се случило далеку пред ерата на фотошопот. Погледнете сами.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Коментари

коментари