Категории

Ретро фотографии кои ќе ги разберат само луѓето родени во 80-тите и 90-тите!

Секоја генерација гледа на периодот од младоста со чувство на носталгија, сѐ беше подобро кога бевме деца и никој не може да не убеди во спротивното. Сепак, има нешто во 80-тите и 90-тите години од минатиот век, дочекувањето на новиот милениум, што ги прави посебни. Децата од 90-тите растеа во период на технолошки промени, на пример бевме родени во времето на касетите, се појави ЦД-то, а потоа и Mp3, iTunes и конечно Spotify. Сѐ за само неколку години!

Технологијата која денешните деца ја земаат здраво за готово, беше дефинирана преку нашето искуств. Најпрво дојде интернетот, но моравме да чекаме да бидеме поврзани. Имавме телефони, но тие беа поврзани со нашите куќи сѐ додека не дојде Нокиа заедно со СМС пораките и играта „змија“. Гледајќи наназад на овие нешта изгледаат толку едноставни сега, но тогаш ги обожававме!