Категории

(ФОТО) Ретро Скопје

Во духот на носталгијата за стариот изглед на нашиот главен град Скопје, инстаграм профилот @retroskopje ги враќа нашите спомени преку бројни фотографии.

Од Сарај па се до градска плажа, старата железничка станица и многу повеќе. Погледнете како изгледале добро познатите маста во Скопје некогаш:

Базенот во Сарај 

Старата железничка станица 

Старата автобуска станица

Скопско корзо 

Плоштад 1950 год.

 Градска плажа во Скопје 

Изградба на ГТЦ

ГТЦ во 80-тите год.

Студентски дом “Гоце Делчев”

Владата во стариот изглед

Плоштад 1959

 

За повеќе ретро фотографии следете ги Retro Skopje (@retroskopje )
Прегледи:
751
Објавено на:
21.07.2020