Категории

Ретрограден Јупитер – Среќата ќе почука на вратата на овие 4 хороскопски знаци и ќе трае сè до Октомври

Небесните кочии на ретрограден Јупитер за 4 хороскопски знаци ќе донесат среќа на овие хороскопски знаци, која ќе трае до октомври.

Ретроградниот Јупитер ќе го зајакне нашето духовно „јас“ до октомври и преку својот ретрограден ќе донесе среќа за овие 4 хороскопски знаци:

БИК
Една од многуте ваши предности лежи во интроспекцијата и вашата иницијатива за сериозна внатрешна работа. Бидејќи сте толку професионалец кога станува збор за самопомош, Бикот многу мирно и лесно би поминал низ овој астролошки настан на небото. Ретроградниот Јупитер служи како потсетник за да се даде приоритет на саморефлексија, бидејќи се однесува на вашиот внатрешен раст, а не на надворешниот изглед. Обрнете внимание на вашите тековни ритуали на самопомош и лекување и запрашајте се дали овие практики ви помагаат да напредувате или да ве одржат на истото место. Можеби сте биле многу емотивни во последните неколку недели, па овој период може да изгледа како здив на свеж воздух. Погледнете ги вашите загуби како заобиколувања на најдоброто, што претстои.

РАК
Основната доблест на Ракот е дека тој е секогаш во согласност со вашите чувства, но можеби ќе се обидете малку повеќе да се идентификувате со емоциите за време на ретрограден Јупитер. Бидејќи сте емпатични по природа, вие сте во можност да ги разберете чувствата на другите луѓе, но во овој период, зајакнувањето на врската со другите ќе дојде од поаналитичка гледна точка во овој период. Ќе видите како другите луѓе размислуваат, заклучуваат и реагираат на светот околу нив. Вашата лукава интуиција ќе игра значајна улога за време на ретроградниот Јупитер, што ќе ви помогне додека се соочувате со реконструкција на вашите врски.

ДЕВИЦА
За време на ретроградниот Јупитер, ќе имате можност да се соочите и да лекувате негативни мисли за себе, што ќе ви помогне да бидете поемпатични и да имате повеќе разбирање за другите луѓе. Во периодот на ретрограда, обидете се да се ослободите од вашето прецизно планирање и да усвоите образец за порелаксиран пристап кон животот. Направете список на сè што влијае на вашиот живот да биде најдобро. Ако забележите дека луѓето или околностите што се мешаат во вашето духовно „јас“ ви одземаат време, знајте дека сè се случува во светлината на ретроградниот Јупитер.

ШКОРПИЈА
Бидејќи Јупитер ќе биде ретрограден во вашата водна сестра, знак на Риби, вашата креативност ќе биде осветлена, Шкорпија. Вашиот внатрешен креативен свет се активира, затоа е одлично време да се фокусирате на овој дел од вашиот живот. Дали сте моментално задоволни од работата? Ако не, размислете како можете да бидете покреативни приближувајќи му се. Овој транзит може да биде особено моќен, затоа што ќе имате храброст да направите работи заштитени со авторски права и да побарате водство од оние кои сакаат да ве воспитаат професионално. Користете го ова охрабрување, бидејќи тоа ќе ја прошири вашата самодоверба и ќе ви помогне да ја користите вашата храброст и интуитивна моќ.

Прегледи:
424
Објавено на:
18.07.2021