Рибари во шок откако покрај нив помина оргомна ајкула (ВИДЕО)

Рибрарско бродче во Ошен Сити, Мериленд, било „почестено“ со присуството на оргомна кит-ајкула, која е инаку најголемиот вид на риба во светот.

Глетката е неверојатна и страшна, како таа полека и лежерно поминува крај нив. Додека сее страв со нејзината големина, таа всушност е безопасна за човекот, бидејќи се храни само со планктон и со мали риби.
Коментари

[fbcomments]