Категории

Рисицата Лиса „уловена“ на фотки од тераса на жител од Маврово

Во Националниот парк „Маврово” од страна на жител на едно Мавровско село се направени нови фотографии на кои е „уловена“ Лиса, деветта единка која се следи во Програмата за закрепнување на балканскиот рис и носи ГПС околувратник.

😁👍 Деновиве добивме прекрасни слики од рисицата 🐆Лиса🐆 и тоа жител на едно Мавровско село кој оваа убавица ја сликал од својата тераса! Лиса е деветта единка која ја следиме во Програмата за закрепнување на балканскиот рис и носи ГПС околувратник. Драго ни е да потврдиме дека Лиса е здрава единка и стара околу 7 години.

Прегледи:
110
Категории:
Uncategorized · Животни
Објавено на:
25.11.2020