Категории

РОВЕРОТ ТЈАНВЕН-1 СЛЕТА НА МАРС ПО ПОТРАГА ПО АНТИЧКИ ЖИВОТ – ПРВИТЕ ФОТОГРАФИИ СЕ ТУКА

Кинеското вселенско летало Тјанвен-1 слета на површината на црвената планета во средата на 19-ти мај. Кина ги објави првите фотографии направени на Марс од нејзиниот ровер Зуронг, објави денеска државната телевизија.

Роверот Тијанвен-1 ќе ја проучува површината на Марс и атмосферата во потрага по траги од античкиот живот.

Прегледи:
244
Објавено на:
21.05.2021