Русија направи лек против корона вирусот – Веднаш го блокира воспалението

Руските научници направија лек против коронавирусот врз основа на антималарискиот лек – мефлоквин.

Русија направи препарат за лечење на корона вирусот на основа на антималарискиот лек – мефлоквин. Како што објавува руската Федерална агенција за биомедицина, препаратот ги блокира цитопатолошките ефекти на коронавирусот на основа на ќелиите и го запира нивното размножување.

Овој лек овозможува ефикасно лекување на сите заразени пациенти кои имаат различни фази на инфекцијата.
Коментари

[fbcomments]