Категории

Руска шминкерка докажува дека секоја жена може да биде холивудска ѕвезда без оглед на несовршеностите

Гоар Аветисјан е руска шминкерка кој обичните жени ги претвора во холивудски диви. Таа има свое училиште за шминкање, одржува часови низ целата земја, а над 10 милиони луѓе ја следат само на Инстаграм. Во исто време, ниту еден предизвик не и е премногу тежок. Без разлика дали станува збор за проблематична кожа со многу мозолчиња и испакнатини, па дури и лузни и изгореници, Гоар успешно ги маскира.

Ја враќа волјата да живеат за дамите, дури и во најголемите предизвици во животот, и буди надеж за подобро утре.

Џамилија од Дагестан претрпе бројни изгореници кога таа имаше само 2,5 години. Цел живот живееше во изолација и избегнуваше луѓе поради изгорениците. Гоар и платила билет од нејзината матична земја за да ја шминка и да и ја подобри самодовербата. Веднаш по оваа трансформација, Џаулија отиде во болница заради нејзината хемотерапија. Таа и нејзиниот сопруг беа зачудени од оваа промена.Лили направи две трансплантации на кожа поради нејзините белези. Гоар успеа да ги покрие лузните, така што ќе биде исто толку убава однадвор, колку што е и одвнатре.Гоар случајно ја запозна оваа дама и сакаше да ја преобрази во вистинска дива.

Погледнете и други неверојатни трансформации на оваа шминкерка.