Категории

Сакај и биди љубов – секогаш!

Сакај и биди сакан. Чувај го своето срце, но немој да го затвориш само затоа што се плашиш да бидеш повреден, ако некој зачука на твојата врата дај му шанса.
Пушти ги да влезат внатре ако сметаш дека заслужуваат.

Сакај и биди сакан.
Сакај некој кој ќе сака да се грижи за тебе, некој кој нема да нема само да ги бриши твоите солзи, туку ќе те остави да се исплачеш кога ќе чувствуваш дека сиот свет е покрај тебе а тој ќе ја држи твојата дланка.
Нека твоето срце сака некого кој ги прифаќа сите убави нешта кои те сочинуваат.
Биди сакан и не заборавај да сакаш за возврат.

Љубовта е забавна кога и пружиш можност. Отвори го своето срце кон светот.
Сакај како тоа да е единственото нешто кое можеш да го правиш.
Како да нема утре.
Сакај без осудувања и со отворено срце.
Сакај и биди љубов, секогаш.

Прегледи:
524
Објавено на:
02.11.2020