Категории

Сакај се себеси, таму некаде некој посакува да е ти – Некој потајно ти се восхитува

Иако можеби за себеси сметаш дека си само обична личност, никогаш не можеш да знаеш кога некому си му го спасил животот, си бил нечија инспирација, нечија причина за среќа.

Можеби ова ќе ти звучи чудно, малку нереално – но навистина, навистина постојат толку многу неми души на овој свет кој посакуваат да ја поседуваат твојата насмевка, твојата боја на коса, твојо хумор или твојот интелект, твоето срце, очи, твоите манири, или едноставно толку многу посакуваат да бидат ти.

Луѓе кои се премногу срамежливи да ти кажат дека ти се восхитуваат, или кои те посакуваат, дури и такви кои се инспирирани од твојата аура па поради тебе станале поинакви личности, и сето тоа го чуваат во себе затоа што се премногу несигурни да го признаат тоа.
Иако можеби за себеси сметаш дека си само обична личност, никогаш не можеш да знаеш кога некому си му го спасил животот, си бил нечија инспирација, нечија причина за среќа.

Прегледи:
484
Објавено на:
27.09.2020