Категории

Сами изберете каков живот ќе живеете, немојте да се помирите со него

Те молам, живеј за себе. Не заборавај дека овој живот е твој и на никој друг, немојте да бидете фатени во обид да правите работи за другите на штета на тоа да се повредите себеси во тој процес.
Живејте убаво, вљубете живописно и славете максимално. Танцувајте за себе, пејте за себе, бидете љубезни кон себеси. Наполнете се со страст што изгледа дека никогаш не умира затоа што се сеќавате зошто го правите сето ова.

Вие сте самата најголема причина за живеење! Излези во светот и свои го, прави го она што го сакате најмногу, уживање во секоја минута затоа што велите дека можете. Не заборавајте на себеси.
Десет години од сега, осигурајте се дека можете да кажете дека самите сте го избрале својот живот, а не сте се помирле со него.

Прегледи:
235
Објавено на:
23.03.2021