Категории

Само 2% од луѓето го знаат точниот одговор на ова прашање. Дали сте меѓу нив?

Сте имале можност да решавате загатки, но на ваква веројатно никогаш не сте наишле. Погледнете добро и обидете се да ја решите, нема да биде едноставно. Оваа загатка всушност е одличен начин да се забавувате и да проверите како ви работи мозокот.

 

Обидете се да одговорите на овие прашања:

1. Едно девојче има толку браќа колку што има и сестри, но секој брат има половина помалку браќа од сестри. Колку браќа и сестри се во семејството?

Ова трик прашање може да ве збуни на многу начини.

2. А е брат на Б. Б е брат на Ц. Ц е татко на Д. Како е поврзан Д со А?

Оваа загатка се обидува да го насочи текот на мисли во различни правци. Обидете се да останете јасни и само следете ја логиката. Употребата на букви како замена за имињата како „вујко Боб“ или „Тетка Линда“ само ја отежнува задачата.

3. Што можете да држите во десна рака, а не можете во лева?

Размислете полека. Ако ги погледнете своите раце, одговорот е пред носот.

4. Продолжи ја низата додавајќи три букви кои недостасуваат. ЈДТЧПШС

Ова супер тешко прашање бара од вас да го одредите односот меѓу буквите.

5. Ова ви припаѓа вам, но го користат сите.

Клучот на оваа загатка е да мислите на сѐ освен на реални предмети.

Ова се точните одговори:

1. Четири сестри и три браќа.

2. A е чичко на Д

3. Својата лева рака

4. ОДД (Секоја буква ја претставува првата буква во пишаните броеви: еден, два, три, четири, пет итн.)

5. Вашето име

Прегледи:
443
Објавено на:
18.10.2021