Категории

Само една голтка секое утро за здрав црн дроб

Црниот дроб во нашиот организам има улога на фабрика на крвта. Тој учествува во процесот на обновување на крвта. Исто така помага и во зајакнување и стимулирање на варењето во организмот.

Црниот дроб исто така ја чисти крвта и ги елиминира сите токсини од неа.
Од таму произлегува дека чистиот црн дроб – значи здравје, виталност, енергија, убав изглед и добро расположение.

Најдоброто срество за превенција на здравјето на црниот дроб е секое утро на празен стомак да се испие лажица маслиново масло помешано со лажица лимонов сок. После тоа, можете слободно да уживате во појадокот.
Овој коктел момжете да го подготвувате секој ден, затоа што двете состојки се важни намирници за здравјето на организмот.
После месец дена ќе ги забележите промените. Вашиот изглед ќе се подобри, ќе исчезнат темните кругови под очите, тенот ќе ви стане по свеж, а изгледот подмладен. Цревата ќе ви работат како часовник, ќе заборавите на уморот и проблемите со ваењето. Ќе чувствувате и наплив на позитивна енергија.