Категории

Само оние кои имаат нешто кое не може да се купи ниту да се продаде – ја откриле вистинската среќа

Луѓето кои ја откриле тајната на среќата се оние со бесконечно големо срце и душа – Затоа што само она кое се наоѓа во нивната длабочина, никој не може да им го одземе, да го губи и да им го продаде.

Оној човек кој ја познава среќата никогаш нема да си дозволи на себеси да прифати нешто под минимумот. Тоа не значи дека тој ја открил тајната и дека неговиот живот е совршен, без никакви проблеми и страдања. Тоа значи дека тој ја пронашол неговата смисла, нешто кое секојдневно го исполнува и радува. Пронашол нешто за кое секое утро вреди да се буди, да станува и да се бори.
Тој ги вкусил болката, разочарувањето и напуштеноста но пронашол нешто кое му дало надеж да продолжи да се бори.

Ситните души нема никогаш да бидат среќни затоа што постојано трагаат по минливи интереси. Се продаваат за нешта кои никогаш во потполност не им припаѓаат.

Луѓето кои ја откриле тајната на среќата се оние со бесконечно големо срце и душа – Затоа што само она кое се наоѓа во нивната длабочина, никој не може да им го одземе, да го губи и да им го продаде.

Среќните луѓе избираат љубов секој ден повторно и повторно. Тие веруваат во неа и оставаат место за неа секој ден. А тоа е единствениот начин таа да пристигне.

Прегледи:
197
Објавено на:
22.05.2020