Категории

Само ВИСТИНСКИОТ маж може да сфати дека една жена му е доволна

Не, јас не ја сакам секоја жена која гледа во мене. Не сакам да бидам дете, само те сакам тебе, сакам само ти да гледаш во мене и да се смееш. Само сакам мојата жена да ме сака онолку колку што ја сакам и јас неа. Никој друг не е важен. Само ти и јас засекогаш.

1.Најдобрата врска е кога можете да се однесувате како љубовници и пријатели во исто време.
Љубовта е спонтана, љубовта е забавна. Кога е поентата на љубовта ако не можете да се забавувате? Кога е поентата да имате животен партнер ако не можете да се смеете заедно без да се повредите? Љубовта е отворена, и прекарасна.

2.Животниот партнер е некој кој знае дека не сте совршени но сепак ве третира како да сте
Никој не е совршен, сите имаме маани. Верувам дека нашите маани не прават посебни, не прават луѓе, не прават она што сме. Пронајдете некој кој ги сака вашите маани подеднакво какво што ве сака вас. Ако некој се обиде да ве промени, заминете.

3.Ако не сакате да го сакате некој во текот на неговите потешкотии, не сте го заслужиле ни во текот на неговата радост.
Животот е полн со подеми и падови. Луѓето патат, таков е животот. Но, да имаш некој кога патиш е многу полесно. Ако сте со некој смао поради добрите времиња, тоа не е љубов.

4.Заслужувате некој кој ќе ви каже дека сте најдобрата работа која некогаш му се случила и тоа навистина да го мисли
Секој сака да биде забележан и посакуван. Да се слушнат зборовите „ти си најдоброто нешто кое ми се случило“ е како магија. Тоа е она што ги прави луѓето сакани, посебни и среќни.

5.Најдоброто нешто на светот е да знаете дека некому навистина му значите
Се насмевнуваш кога помислуваш на некого? Ти недостига кога не е со тебе? Тој е причината поради која се будиме наутро и заспиваме секоја ноќ со насмевка на лицето, тоа е најбесценетото чувство да се биде таа личност.

6.Понекогаш љубовта на вашиот живот доаѓа после грешките на вашиот живот
Сите правиме грешки. Животот е колекција, на добри и лоши. Некои од најдобрите љубови доаѓаат откако сте поминале низ најлошите љубови.