Само во Русија: Им се заглавил авионот на -52 степени, па го буткале за да тргне!

Сегде во свет буткаат автомобили, само во Русија се буткаат авиони!

 

Сибриските температури од -52 степени целсиусови довеле до вонредна состојба на аеродромот Игарка, над Артичкиот круг. Повеќето од 70те патиници кои требало да полетаат, за да не им се одложи летот заради замрзнатите кочници на авионот, се решиле да го гураат овој 70 тонски Туполев 134.
Коментари

коментари