Самотијата не е нешто од кое треба да се плашите

Ова е за потсетување на сите оние кои сметаат дека самотијата е нешто страшно

Не – да останеш сам не значи дека нешто со тебе не е во ред, или не си доволен. Самотијата не е слабост, и не е нешто од кое треба да чувствувате срам.
Самотијата е подарок, таа е темел, без оглед на тоа дали имате некој покрај себе или не, таа секогаш ќе биде тука и треба да ја прифатите како дел од себеси.
Самотијата е спознавање и учење, разбирање на срцето и неговите потреби.
Самотијата не е осаменост и самотијата не е непотполност.
Самотијата е закотвување и лечење – откривање на љубовта спрема себеси која ќе остане во вас секогаш и кога сите ќе заминат.
Сфаќање дека секој има способност да стане сам на себеси свој дом.
Коментари

[fbcomments]