Samsung Galaxy S9 ќе ги има следниве две функции кои iPhone X не ги поседува

Гиганстската компанија Samsung ќе го претстави новиот премиум телефон Samsung Galaxy S9 на 25-ти февруари. Новиот телефон ќе има две работи кои iPhone se уште ги нема.

Едната работа e e новиот DeX Pad, кој ќе им дозволи на  нов DeX Pad корисниците да го претворат својот телефон во маус или тастатура кога тој е во Android PC Mode.

Исто така, новиот телефон ќе се поврзува со телефон преку USB-C порт. Трансформацијата на телефонот во десктоп компјутер со помош на единствениот додаток е нешто што iPhone дефинитивно не го поседува.

Втората работа е тоа што Samsung Galaxy S9 ќе поседува и  3.5 mm порт за слушалки. На овој начин, корисниците ќе можат да ги користат своите стари слушалки, а не да купуваат нови во безжична варијанта.
Коментари

[fbcomments]