Сателитски снимки кои засекогаш ќе го променат начинот на кој ја гледате Земјата

Сателитските снимки можат да бидат корисни кога станува збор за метеорологијата, биологијата и геологијата, но истовремено ни даваат нова и интересна перспектива на светот околу нас.

 

Сајтот Daily Overview секојдневно објавува сателитски снимки кои прикажуваат малку поинаков агол од инфраструктурата, транспортот, земјоделието и слично покажувајќи го човечкото влијание во природата. Станува збор за визуелен проект направен  на уникатни локации направени со Google Maps, Google Earth и други алатки.

Ова се дел од најновите снимки што сајтот ги објави:

Марина Дел Реј, Калифорнија

Меморијален центар за убиените Евреи од Европа, Берлин, Германија

Мексико Сити, Мексико

Норт Ајланд, Нов Зеланд

Брајтон, Англија

Валенсија, Шпанија

Аплердорн, Холандија

Џексонвил, Флорида

Мирниј, источен Сибир, Русија

Рим, Италија
Коментари

коментари