Сè доаѓа во нашиот живот со причина

Не доживувајте го животот премногу сериозно. На крајот сеедно никој не останува жив. Смејте се, глупирајте се, искористете ги приликите и забавувајте се. Животот е тука за да го искористите на најдобриот можен начин.

Среќата доаѓа одвнатре
Премногу време во животот трошиме во потрага по среќата, која често се обидуваме да ја материјализираме, односно ја бараме во нештата, а среќата не е ништо освен избор.

Ценете се
Ценете го доброто, лошото и неубавото. Целиот живот е прекрасен подарок. Уживањето, болката, солзите, смеата се само дел од животот и ценете ги.

Малите промени донесуваат големи промени
Само со мали промени на перцепцијата можете да остварите многу промени во животот. Кога сте лути, повредели или се плашите, погледнете ја ситуацијата од друг агол.

Не можете да ги направите среќни сите околу вас
Ако сакате да бидете среќни, треба да запомнете дека среќата на другите луѓе не зависи од вас. Посветете го своето време на оние кои ги сакате вистински, а не на оние кои се преправате дека ги сакате.

Светот е наше огледало
Она што го сакаме во другите е рефлексија на она што го сакаме кај себеси. Она што нас не вознемирува кај другите луѓе е често она што не вознемирува кај нас самите.

Се доаѓа во нашиот живот со причина
На нас останува да бидете отворени за лекциите кои треба да ги добиеме. Колку некој спрема нас е по безобразен, толку лекцијата е поголема, а вие памтете и забележувајте.

Немојте се да сфаќате премногу лично
Она што другите го прават или го зборуваат е нивната моментална животна ситуација и веројатно нема никаква врска со вас нити со она што го правите.

Перфекционизмот е илузија
Забавете. Во потрага сте по идеалното, но си дозволете си на себеси да погрешите и да бидете среќни без оглед на резултатите.
Коментари

[fbcomments]