„Се додека не ми дојде ти со сите свои шаренила, не знаев дека сум била само црно бела монотонија.“ – Кукла од Памук

„Се додека не се појави ти,
и со себе ја донесе сета светлина,
не знаев дека сум живеела во мрак,
и сум била само сенка.
Се додека не ми дојде ти
со сите свои шаренила,
не знаев дека сум била
само црно бела монотонија.
Се додека не те слушнав
како ми раскажуваш за своите соништа,
не сфатив дека всушност
никогаш не сум заспала.
Се додека ти
не ми покажа како се живее,
не знаев дека всушност
досега никогаш не сум живеела.“

 

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/
Коментари

[fbcomments]