Категории

Се ќе дојде на своето – Не брзајте ништо во животот, за се постои вистинско време

Нема потреба да чекате премногу долго. Нема подобри можности, нема подобри околности, нема подобри луѓе. Ќе чекате, и нема да добиете ништо. Мора да се исполнат можностите, а вие самите треба да станете подобра личност. Не кажувајте: „Животот е таков, ништо не можам да направам околу тоа“. Не треба ништо да простувате за живот. Не треба да му простите што не ви даде шанса, што ве турна во лоши времиња, што ги намами добрите луѓе од вашиот пат. Животот сака вие да бидете тој што ќе го донесе сето тоа во времето во кое живеете.

И кога ви се чини дека повеќе не можете да чекате, да верувате, да сонувате или да живеете, тогаш најмногу треба да го направите тоа. Сè што изгледало невозможно, некој го направил еднаш и веќе не било невозможно. Не ја прекинувајте врската со природата, со светот во вас, со луѓето на кои мислите. Тоа е единственото нешто што ве спречува да потонете. Да не се откажете. Треба само малку, да си дадеш малку повеќе разбирање и љубов. И тогаш сите работи ќе дојдат на своето.

Прегледи:
87
Објавено на:
22.10.2021