Чек дис аут
Search


Се одржа модната парада на Скопјанки против предрасудите за женското тело

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа модна парада со наслов „Горда сум што сум своја“, каде што девојки во костими за капење со гордост го покажаа своето тело без разлика на нивната големина, висина, кожа, „недостатоци“…

Модната парада за прв пат се одржа во Скопје и имаше за цел да каже НЕ на дискриминацијата. Идејата е да се убедат жените и мажите да ги „соблечат сите видови на предрасуди“.
Коментари

коментари