Категории

Се роди првата шесторка во Полска!

Веројатноста да се роди шесторка е една во пет милијарди, а тоа се случи во Полска, откако дваесет и девет годишна жена на свет донесе дури шест здрави бебиња. 

Бебињата, од кои четири се девојчиња, се родени со царски рез на Универзитетската болница во Краков, Полска. Мајката и новороденчињата се добри, објави АП.