Категории

Сè се случува со причина, понекогаш треба само да дишете, да верувате и да се отпуштите.

Љубовта не секогаш се вклопува во временска рамка. Може да бидете со некого со години и никогаш да не знаете што е вистинска љубов, и вистински и целосно да се заљубите по недели поминати со некој што буквално редефинира што значи да се биде среќен. Душите немаат календари или часовници, ниту пак го разбираат поимот за време или далечина. Тие само знаат дека се чувствуваат добро кога се едни покрај други.

Кога две души ќе се вљубат, нема ништо друго освен копнеж да се биде близу до другата. Присуството што се чувствува преку држење за рака, слушнат глас или видена насмевка. Ова е причината зошто некој многу ви недостасува кога не е тука, дури и ако е само во соседната соба. Доверете му се на универзумот. Некои работи треба само да се случат, а некои не. Прифатете ги промените. Прифатете го животот. Сè се случува со причина, понекогаш треба само да дишете, да верувате и да се отпуштите.

Прегледи:
398
Објавено на:
23.07.2021